Civilszerviz

Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete

Támogatónk:

Egyesületünk 2006 decemberében alakult Pápán. Azért hoztuk létre, hogy a kultúra, a közösségek ereje segítségével hozzájáruljunk a hátrányos helyzetű települések élhetőbbé tételéhez, a kulturális vidékfejlesztéshez. Tagjaink kulturális szakemberek, közösségfejlesztők, pedagógusok és kreatív területtel foglalkozók.

2007-ben csatlakoztunk a Civil Háló Szövetséghez és a civil szervezetekkel kapcsolatos szolgáltatásokban, programok szervezésében működtünk együtt a CHSZ munkaszervezetével, egyre több feladatot vállalva Pápán és a kistérségben. 2014-ben pedig egyesületünk lett a CHSZ munkaszervezete.

Az elmúlt években, részben az elnyert támogatásoknak, másrészt lelkes és aktív csapatunknak köszönhetően számos programot és rendezvényt valósítottunk meg. Néhányukat egy-egy projektünk keretében, másokat önálló programként.

Fontosak számunkra a közösségek, ezért többféle módon igyekszünk segíteni. Részben tanácsadással (szervezetlapítás, SZJA 1%, közhasznúság, pályázat és pénzügy területeken), részben pedig programjainkon, rendezvényeinken való részvételi lehetőséggel. Ez a segítő szándék azonban nem egyirányú, hanem kölcsönös. Az évek során kialakultak olyan jó kapcsolataink, amelyeknek köszönhetően egyesületünk is támaszkodhat más civil szervezetekre közös projektek megvalósításában, illetve azok tagjaira ha önkéntes segítőkre van szükségünk. Ezúton is köszönjük nekik a támogatást!

Lehetőségeinkhez mérten karitatív tevékenységet is folytatunk, mint például az adventi időszakban plüssfigurák gyűjtése, csomagolása hátrányos helyzetű gyerekek számára, vagy ajándékosztás Mikulás napján a kórház gyermekosztályán, illetve a kolontári iszapkatasztrófa időszakában támogatók megkeresése, és azok adományainak eljuttatása a rászorulókhoz, és az őket közvetlenül segítő szervezethez. Saját egyesületünk szervezésében két alkalommal vittünk adományt, és tartottunk foglalkozást a kolontári iskolásoknak.

2012-től működtetjük Pápán az Önkéntes Pontot, amely keretein belül önkénteseket közvetítünk fogadó szervezetekhez. 2013-ban megállapodásokat kötöttünk középiskolákkal, és segítséget nyújtunk a diákoknak a közösségi szolgálat elvégzéséhez saját programjainkon, illetve közvetítjük őket egyéb fogadó szervezetekhez, intézményekhez.